Zdravá krtková torta
Zdravá krtková torta
Budeme potrebovať:
Cesto: 400g cíceru
100g jablkového pyré
3 - 4 PL medu
3 PL kakaa
štipka škorice
Plnka: 500g jemný tvaroh
med alebo stévia
60g horkej čokolády
4 veľké banány
Postup:
Uvaríme cícer. Všetky ingrediencie spolu premiešame. Cesto vylejeme na papierom na pečenie vystlanú tortovú formu a pečieme 45 - 55 minút pri 180 stupňoch.
Upečený korpus necháme vychladnúť. Pomocou lyžice vydlabeme z korpusu stred, pričom necháme asi 1 cm vrstvu od okraju aj od spodku formy.
Ošúpeme banány a poukladáme ich na spodok korpusu.
Zmiešame tvaroh, med alebo stéviu a na kúsky nasekanú horkú čokoládu. Vzniknútú plnku nanesieme na korpus s banánmi.
Plnku nakoniec posypeme namrveným korpusom, ktorý sme predtým vydlabali. Tortu dáme stuhnúť do chladničky na cca 4 hodinky a môžeme podávať. Dobrú chuť!