Trojfarebná čokoládová torta
Trojfarebná čokoládová torta
Budeme potrebovať:
Korpus:
200g horkej čokolády
125g masla
5 vajec
1/3 šálky trstinového cukru
štipka soli
Tmavý krém:
150g horkej čokolády
2PL kakaa
5PL horúcej vody
375ml smotany na šľahanie
1PL cukru
Svetlý krém:
2ks čokolády Kaštany alebo 100g bielej čokolády
375ml smotany na šľahanie
1PL cukru
Postup:
Korpus: Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou a necháme chvíľu vychladnúť. Oddelíme bielka od žĺtkov a z bielok, cukru a soli vyšľahamé tuhý sneh. Žĺtka vmiešame do čokolády. Do čokolády pridáme trocha snehu a potom túto hmotu zľahka spojíme s vyšľahanými bielkami. Cesto vylejeme na vymastenú okrúhlu formu a pečieme pri 180 stupňoch cca 158 minút. Korpus vyrastie, ale po chvíli spadne. Oddelíme bočnú časť formy a korpus necháme vychladnúť.
Tmavý krém: Nad parou rozpustíme čokoládu. V miske zmiešame kakao s horúcou vodou. Túto hmotu vymiešame s rozpustenou čokoládou. Vyšľaháme šľahačku s cukrom. Trocha vmiešame do čokoládovej hmoty a potom spolu zľahka spojíme šľhačku s čokoládou. Korpus dáme na tácku a na boky dáme očisténý rám torotvej formy. Krém rozotrieme na korpus a dáme do chladničky, kým pripravíme svetlý krém.
Svetlý krém: Kaštany alebo bielu čokoládu s 50ml smotany na šľahanie rozpustíme nad parou. Plátky želatíny necháme nabotnať v troche vody. Po 10 minutách z nich zľahka vyžmýkamé vodu a primiešame ich k ešte horúcej čokoláde so smotanou. Zvyšná smotanu vyšľaháme. Štrvtinu vmiešame do trocha vychladenej čokoládovej hmoty a potom spojíme zvyšný sneh s čoko hmotou. Krém rozotrieme na tortu. Dáme do chladničky na minimálne 2 hodiny. Ozdobíme čokoládou alebo kakaom a môžeme podávať. Dobrú chuť!