Malinové tiramisu s čoko korpusom
Malinové tiramisu s čoko korpusom
Budeme potrebovať:
Cesto: 4 vajíčka
160g krupice
50g čokolády na varenie
150g hladkej múky
Plnka: 300g čerstvých malín
250ml smotany na šľahanie
200g mascarpone
100g práškového cukru
1 vanilkový cukor
4 plátky želatiny
50ml mandľového likéru
Na ozdobu: 50g kakaa
POSTUP:
Cesto: Vajcia rozklepneme a žĺtka oddelíme od bielkov. Žĺtka vyšľahámes polovicou curku do peny. Z bielkov
a zvyšného cukru pripravíme tuhý sneh. Obe hmoty spojíme. Čokoládu rozpustíme a vmiešame do hmoty.
Nakoniec do nej zľahka zapracujeme múku. Plech s vyšším okrajom vyložíme papierom na pečenie, rozotrieme na nej cesto a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na 200 stupňov na 15minút. Neskôr ho aj s papierom na pečenie presunieme z plechu na kovovú mriežku a necháme vychladnúť.
Plnka: Mascarpone vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Smotanu vymiešame dotuha a vmiešame do mascarpone. Želatinu namočíme v asi 100ml vody a necháme nasiaknuť. Potom ju zahrejeme a rozpustíme.
Ešte horúcu ju vmiešame do smotanovej zmesi.
Maliny očistíme, umyjeme a necháme vychladnúť. Z vychladeného korpusu pomaly stiahneme papier a vrátime naspäť na plech. Korpus pokvapkáme mandľovým likérom, poukladáme naň maliny a nakoniec potrieme smotanovým krémom. Tiramisu dáme ztuhnúť do chladničky. Pred podávaním posypeme kakaom.
Dobrú chuť!