OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

MAŠKRTNÝ JAZÝČEK

Malinové tiramisu s čoko korpusom

Malinové tiramisu s čoko korpusom  Súvisiaci obrázok

Budeme potrebovať:

Cesto: 4 vajíčka
           160g krupice
           50g čokolády na varenie 
           150g hladkej múky

 Plnka: 300g čerstvých malín
           250ml smotany na šľahanie
           200g mascarpone
           100g práškového cukru
           1 vanilkový cukor
           4 plátky želatiny
           50ml mandľového likéru

Na ozdobu: 50g kakaa

POSTUP:
Cesto: Vajcia rozklepneme a žĺtka oddelíme od bielkov. Žĺtka vyšľahámes polovicou curku do peny. Z bielkov
a zvyšného cukru pripravíme tuhý sneh. Obe hmoty spojíme. Čokoládu rozpustíme a vmiešame do hmoty. 
Nakoniec do nej zľahka zapracujeme múku. Plech s vyšším okrajom vyložíme papierom na pečenie, rozotrieme na nej cesto a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na 200 stupňov na 15minút. Neskôr ho aj s papierom na pečenie presunieme z plechu na kovovú mriežku a necháme vychladnúť. 

Plnka: Mascarpone vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Smotanu vymiešame dotuha a vmiešame do mascarpone. Želatinu namočíme v asi 100ml vody a necháme nasiaknuť. Potom ju zahrejeme a rozpustíme.
Ešte horúcu ju vmiešame do smotanovej zmesi. 
Maliny očistíme, umyjeme a necháme vychladnúť. Z vychladeného korpusu pomaly stiahneme papier a vrátime naspäť na plech. Korpus pokvapkáme mandľovým likérom, poukladáme naň maliny a nakoniec potrieme smotanovým krémom. Tiramisu dáme ztuhnúť do chladničky. Pred podávaním posypeme kakaom. 
Dobrú chuť!