OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

MAŠKRTNÝ JAZÝČEK

Gaštanová torta

Gaštanová torta 

   

imageBudeme potrebovať:

Korpus:
6 vajec

6 lyžíc kryštálového cukru
9 lyžíc polohrubej múky

Krém:
400g gaštanového pyré

200 mascarpone
150ml smotany na šľahanie
2 lyžice práškového cukru
1 a pol lyžice rumu
nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
hocijaký džem  

Poleva: 1
100g horkej čokoládu

80ml smotany na šľahanie
 

POSTUP:
Upečieme si korpusy (aby vyzerali krajšie pečieme ich zvlášť). Rozdelíme si 2 vajíčka, bielka dotuha vyšľaháme s 2 lyžicami cukru (pridávame ich postupne). Keď je pena tuhá, pridáme po jednom žĺtka. Do hmoty primiešame 3 lyžice múky, opatrne premiešame a vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme piecť na 180 stupňov na 25 až 30 minút. Po upečení necháme trochu vychladnúť, vyberieme a korpus necháme na papieri na pečenie chladnúť. Rovnakým spôsobom urobíme aj zvyšné 2 korpusy.

Vyšľaháme smotanu. V ďalšej mise zmiešame mascarpone s rozmrveným gaštanovým pyré, pridáme práškový cukor, pomarančovú kôru, rum a premiešame.Nakoniec pridáme vyšľahanú smotanu a spolu premiešame. Uložíme do chladničky. 

Vychladnutý korpus uložíme na podnos a natrieme ho džemom. Do sáčku na zdobenie si dáme okrúhlu špičku a dáme asi 4 lyžice krému. Tým ozdobíme okraje korpusu. Ďalšie 3 lyžice korpusu nanesieme do stredu korpusu a rozotrieme. Prykrijeme ďalším korpusom. Znova natrieme džemom, ozdobíme krémom okraje, do stredu nanesieme a rozotrieme krém. Prykrijeme tretím korpusom. Natrieme džemom a tenkou vrstvou krému (okraje nezsobíme!). Tortu dáme do chladničky.

Do misky nalámeme čokoládu a smotanu ncháme zohriať. Keď je smotana horúca, ale ešte nevrie, odstavíme ju z ohňa a nalejeme do misky s čokoládou. Miešame metličkou, až kým poleva nie je hladká. Necháme ju trocha vychladnúť a potom nalejeme na vrch torty. Môžeme ozdobiť nastrúhanou čokoládou. Dobrú chuť!