Citrónový koláč
Citrónový koláč
Budeme potrebovať:
Cesto:
250g hladkej múky
30g kryštálového cukru
60g práškového cukru
30g jemne mnletých mandlí
150g masla
1 vajce
Krém:
3 bio citróny
200g kryštálového cukru
4 vajcia
100g masla
POSTUP: Múku, kryštálový a práškový cukor, mandle a štipku soli premiešame. Pridáme maslo s vajíčkom a rukami spracujeme vláčne cesto. Cesto zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme ho na hodinu do chladničky.
Krém: Citróny umyjeme, ostrúhame kôru a višťavíme. V miske si vymiešame citrónovú kôru, šťavu s kryštálovým cukrom a vyšľahanými vajíčkami. Prelejeme do hrnca a miešame na miernom ohni, tak dlho kým nezhustne. Neskôr odstavíme, necháme vychladnúť a primiešame maslo. Keď je krém hotový, dáme ho do chladničky.
Z chladničky si vybereme cesto, vyvaľkáme ho a položíme ho do formy. Prepichneme vidličkou a dáme do rúry na 180 stupňou na 20minút dozlatista. Na vychladnutý korpus rozotrieme citrónový krém. Poukladáme plátky citrónu, ozdobíme čerstvou mätou a koláč je hotový. Dobrú chuť!