OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

MAŠKRTNÝ JAZÝČEK

Domáce horalky

Domáce Horalky             
 

Budeme potrebovať:
3ks tortových oblátok  
100g horkej čokolády
2-3Pl kryštálového  cukru 
100g pražených nesolených arašíd
50ml mlieka
1Pl Oleja
čokoládová poleva

 

POSTUP: Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu, pridáme cukor, olej a mlieko. Keď sú všetky suroviny spojené, odstavíme z pary a pridáme pomleté arašidy. Zamiešame.                                                                                                                                                                                        Polovicou plnky natrieme oblátku, prikrijeme druhou, natrieme zvyšok plnky a na vrch dáme poslednú oblátku. Zaťažíme a dáme aspoň na 2 hodiny tuhnúť do chladu.

Potom oblátku nakrájame na menšie kúsky a kraje namáčame do rozpustenej čokoládovej polevy. Ukladáme na papier, lebo z tácky by sa zle odlepovali. Horalky sú hotové, tak dobrú chuť!