Domáce horalky
Domáce Horalky
Budeme potrebovať:
3ks tortových oblátok
100g horkej čokolády
2-3Pl kryštálového cukru
100g pražených nesolených arašíd
50ml mlieka
1Pl Oleja
čokoládová poleva
POSTUP: Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu, pridáme cukor, olej a mlieko. Keď sú všetky suroviny spojené, odstavíme z pary a pridáme pomleté arašidy. Zamiešame. Polovicou plnky natrieme oblátku, prikrijeme druhou, natrieme zvyšok plnky a na vrch dáme poslednú oblátku. Zaťažíme a dáme aspoň na 2 hodiny tuhnúť do chladu.
Potom oblátku nakrájame na menšie kúsky a kraje namáčame do rozpustenej čokoládovej polevy. Ukladáme na papier, lebo z tácky by sa zle odlepovali. Horalky sú hotové, tak dobrú chuť!