OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

MAŠKRTNÝ JAZÝČEK

Jahodová torta s makovým korpusom

Jahodová torta s makovým korpusom image

Budeme potrebovať: 

Korpus:
4 vajíčka
150g mletého maku
4PL trstinového cukru
1ČL vanilínového cukru
1/2 prášku do pečiva

Tvarohový krém:
250g jemného tvarohu
250ml šľahačkovj smotany
1ČL práškového cukru
1ČL vanilínového cukru
3 plátky želatíny
150g jahôd

Jahodové želé:
350g jahôd
3 plátky želatíny

Postup:
Korpus: Vyšľaháme bielka a 2 čajové lyžičky cukru. Žĺtka vyšľaháme s ďalšími 2 lyžičkami cukru. Zomelieme mak a pridáme k nemu prášok do pečiva. Vyšľahané bielka spojíme s žĺtkami a zľahka k nim primiešame mak. Túto hmotu rozotrieme na okrúhlu formu vystlanú papirom na pečenie. Korpus pečieme pri 190 stupňoch cca 30 minút. Korpus necháme vychladnúť.

Tvarohový krém: Šľahačku vyšľaháme s lyžičkou práškového cukru. Tvaroh krátko prešľaháme s vanilínovým cukrom. Obe hmoty spojíme a premiešame. Krém zahustíme želatínami pripravenými podľa návodu. Ide to aj bez želatíny, ale chce to viac času v chladničke, aby to stuhlo. Do krému krámu zľahla primiešame kýsky jahôd. Vychladnutý korpus dáme na tácku a na boky dáme očistený rám tortovej formy. Krém rozotrieme na korpus. Dáme na chvíľu do chladničky.

Jahodové želé: Jahody umyjeme, očistíme a rozmixujeme. Zahustíme želatínou pripravenou podľa návodu. Jahodové želé vylejeme na vychladený tvarohový krém a dáme na pár hodín do chladničky. Dobrú chuť!