Jahodovo - tvarohová torta
Jahodovo - tvarohová torta
Budeme potrebovať:
Cesto:
150g hladkej múky
160g krupicového cukru
4ks vajec
Plnka:
100g jahôd
2ks mäkkého tvarohu
1 vanilínový cukor
1 želatínový stužovač
1 šľahačka
2Pl práškového cukru
Na ozdobu:
300g jahôd
2 balíčky červenej želatiny
POSTUP:
Žĺtky spolu s cukrom vyšľahám spolu do peny. Tuhý sneh vyšľaháme z bielkov a pridáme ho k žĺtkovej zmesi a postupne primiešame hladkú múku. Do vymastenej formy na tortu nalejeme cesto a korpus budeme piecť pri teplote 160 stupňov dozlata. Korpus necháme vychladnúť a potom na povrch rozotrieme pripravenú tvarohovú náplň.
Spolu s cukrom roztlačíme jahody a vyšľaháme ich spolu s tvarohom. Vanilínový cukor pridáme do vyšľahanej šľahačky a následne pridáme stužovač, ktorý pripravíme podľa návodu na obale. Pridáme k tvarohu, dobre premiešame a potrieme povrch korpusu.
Na vrch torty rozložíme nakrájané jahody a zalejeme želatinou. Keď je torta hotová, dáme ju do chladu. Dobrú chuť!