OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

MAŠKRTNÝ JAZÝČEK

Pudingový tvarohovník

 Pudingový tvarohovník              image

Budeme potrebovať: 

Cesto:
300g polohrubej múky

150g práškového cukru
150g masla
2PL kakaa 
1/2 prášku do pečiva

1 žĺtok
1 vajce 

 

Pudingovo - tvarohová vrstva:
500g mäkkého tvarohu

150g práškového cukru
500ml mlieka
100ml oleja
2 vanilínové cukry
kôra z citróna
1 zlatý klas
3 žĺtky
1 vajce

Penová vrstva: 
4 bielka

200g kryštálového cukru
štipka soli
 

Postup: 

V miske zmiešame múku, cukor, kakao a prášok do pečiva. Pridáme maslo, vajce, žĺtok a vypracujeme cesto.   Rozvaľkáme ho na polovičnú veľkosť a prenesieme ho na vymastený, múkou vysypaný plech. Rukami ho         roztlačíme na celú plochu plechu.  

Do misky dáme tvaroh, práškový cukor, zlatý klas, vajce, žĺtky, vanilínové cukry a postrúhanú citrónovú kôru. Vyšľaháme. Pridáme olej a mlieko. Zmes vylejeme na pripravené cesto a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 25 - 30 minút.

Bielka vyšľaháme so štipkou soli, keď zbelejú postupne pridáme cukor a vyšľaháme tuhú bielu lesklú penu. Natrieme na upečený zákusok a dáme zapiecť ešte tak na cca 10 minút. Zákusok necháme vychladnúť a potom ho dáme do chladničky. Dobrú chuť!