OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

MAŠKRTNÝ JAZÝČEK

Páj s čerešňami

Páj s čerešňami Súvisiaci obrázok

Budeme potrebovať: 

Cesto: 300g hladkej múky
           200 g masla
           100g práškového  cukru
           1/4 ČL soľ
           1 vajce

Plnka: 750g tmavé čerešňe
          2 PL vanilínový cukor
          2 PL škrobová múčka
          šťava z 1/2 citróna

1 vaječný žĺtok
1 PL mlieka

Postup: 

Zo všetkých ingrediencií spravíme hladké cesto, zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme aspoň na 30 minút do chladničky.

Vykôstkujeme čerešne a zmiešame ich spolu s citrónovou šťavou, cukrom a škrobovou múčkou. 

Vychladené cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 - 4 mm a vyrežeme z neho kruh o niečo väčší ako je forma. Cesto prenesieme do formy, pričom okraje vytvarujeme a prebytočné časti odrežeme. Zo zvyškov cesta nakrájame široké pásy.

Čerešňovú zmes dáme na cesto a prikryjeme pásmi cesta, pričom vytvoríme mriežku. Vymiešame žĺtok s mliekom a potrieme povrch koláča. Pečieme asi 50 minút pri 180 stupňoch. Podávať môžeme s kopčekom zmrzliny. Dobrú chuť!