Sladké makronky
Sladké makronky
Budeme potrebovať:
200g práškového cukru
110g mandľovej múky
90g bielkov
30g krupicového cukru
potravinárske farbivo
Krém:
50g krupicového cukru
10g vanilínového cukru
2 vajíčka
30g kakaového prášku
125g masla
Postup: Do misy si preosejeme práškový cukor, pridáme mandľovú múku, zamiešame a mixujeme spolu aspoň 5 minút. Bielka šľaháme na strednom stupni sneh. Keď sa začnú tvoriť jemné špičky, zvýšime rýchlosť šľahania a postupne pridávame krupicový cukor.
Šľaháme do krémovej peny. Pridáme pár kvapiek potravinárskeho farbiva a rýchlo zašľaháme do zjednotenia farby. K pene postupne pridávame mandľe a cukor. Stierkou zľahka zapracujeme. Hmotou naplníme cukrárske vrecúško. Na 3-4 plechy položíme papier na pečenie, a urobíme malé okrúhle mince. Necháme ich pri izbovej teplote schnúť 1 hodinu, na povrchu sa utvorí jemná škrupinka. Vo vyhriatej rúre pečieme na 140 stupňov 20 minút.
Krém: Do hrnca dáme celé vajíčka, kakao a cukor. Nad parou varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
Vychladnutý krém vyšľaháme so zmäknutým maslom. Krémom, ktorý vytláčame pomocou cukrárskeho vrecuška zlepujeme makarónky. Dobrú chuť!