OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

MAŠKRTNÝ JAZÝČEK

Kinder mliečny rez

Kinder mliečny rez           Kinder mliečny rez      
Budeme potrebovať:

 Cesto:
 8ks vajec 
 200g kryštálového cukru
 6pl vody
 80g rozpusteného masla
 300g hladkej múky 
 3pl kakaa
 1ks kypriaceho prášku 
 1čl kypriaceho prášku do perníka
        
Krém:
3PL kryštálového cukru 

1ks vanilínového cukru 
200ml mlieka 
1ks želatínového stužovača
400ml šľahačky
         
Postup: žĺtka vymiešame s cukrom, až kým nemáme bielu hmotu. Pridáme vodu, rozpustené maslo a chvíľu miešame. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s obidvoma kypriacimi práškami a kakaom. Nakoniec opatrne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh s bielkov. Cesto rozdelíme na polovicu a každú zvlášť upečieme na vymastenom plechu cca 12 minút na 180 stupňov.

Medzitým si pripravíme krém.Obidva druhy cukru vysypeme do mlieka a za občasného miešania necháme zovrieť. Pridáme želatínový stužovač a na miernom ohni miešame, kým sa želatina nerozpustí.

Vyšľaháme šľahačku a pomaly prilievame vlažné želatínové mlieko. nanesieme na jeden plát korpusu a prikryjeme druhým plátom. Odložíme do chladu a necháme stuhnúť, potom môžeme poliať rozpustenou čokoládou. Dobrú chuť!