Kinder mliečny rez
Kinder mliečny rez
Budeme potrebovať:
Cesto:
8ks vajec
200g kryštálového cukru
6pl vody
80g rozpusteného masla
300g hladkej múky
3pl kakaa
1ks kypriaceho prášku
1čl kypriaceho prášku do perníka
Krém:
3PL kryštálového cukru
1ks vanilínového cukru
200ml mlieka
1ks želatínového stužovača
400ml šľahačky
Postup: žĺtka vymiešame s cukrom, až kým nemáme bielu hmotu. Pridáme vodu, rozpustené maslo a chvíľu miešame. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s obidvoma kypriacimi práškami a kakaom. Nakoniec opatrne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh s bielkov. Cesto rozdelíme na polovicu a každú zvlášť upečieme na vymastenom plechu cca 12 minút na 180 stupňov.
Medzitým si pripravíme krém.Obidva druhy cukru vysypeme do mlieka a za občasného miešania necháme zovrieť. Pridáme želatínový stužovač a na miernom ohni miešame, kým sa želatina nerozpustí.
Vyšľaháme šľahačku a pomaly prilievame vlažné želatínové mlieko. nanesieme na jeden plát korpusu a prikryjeme druhým plátom. Odložíme do chladu a necháme stuhnúť, potom môžeme poliať rozpustenou čokoládou. Dobrú chuť!
Budeme potrebovať:
Cesto:
8ks vajec
200g kryštálového cukru
6pl vody
80g rozpusteného masla
300g hladkej múky
3pl kakaa
1ks kypriaceho prášku
1čl kypriaceho prášku do perníka
Krém:
3PL kryštálového cukru
1ks vanilínového cukru
200ml mlieka
1ks želatínového stužovača
400ml šľahačky
Postup: žĺtka vymiešame s cukrom, až kým nemáme bielu hmotu. Pridáme vodu, rozpustené maslo a chvíľu miešame. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s obidvoma kypriacimi práškami a kakaom. Nakoniec opatrne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh s bielkov. Cesto rozdelíme na polovicu a každú zvlášť upečieme na vymastenom plechu cca 12 minút na 180 stupňov.
Medzitým si pripravíme krém.Obidva druhy cukru vysypeme do mlieka a za občasného miešania necháme zovrieť. Pridáme želatínový stužovač a na miernom ohni miešame, kým sa želatina nerozpustí.
Vyšľaháme šľahačku a pomaly prilievame vlažné želatínové mlieko. nanesieme na jeden plát korpusu a prikryjeme druhým plátom. Odložíme do chladu a necháme stuhnúť, potom môžeme poliať rozpustenou čokoládou. Dobrú chuť!