Brownies s mascarpone a jahodami
Brownies s mascarpone a jahodami
Budeme potrebovať:
Cesto: 600g horkej čokolády
100g masla
175g krupicového cukru
1kg jahôd
4 vajcia
130g hladkej múky
1/2 ČL sódy bikarbóny
1/4 ČL soľ
Plnka: 250g mascarpone
250g jemného tvarohu
3 PL trstinového cukru
250ml smotany na šľahanie
3 vetvičky medovky
Postup:
300g čokolády nalámanej na kúsky s maslom a krupicovým cukrom pomaly rozpustíme na ohni za stáleho miešania. Zmes potom necháme vychladnúť. 700g jahôd umyjeme, osušíme a prekrojíme napoly. Prešľaháme vajcia a vmiešame ich do vychladnutej čokoládovej zmesi. Múku zmiešame so sódou, soľou a zvyšnou čokoládou nasekanou nahrubo. Obe čokoládove zmesi zmiešame. Cesto nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a poukladáme doň nakrájané jahody. Pečieme cca 30 minút pri 190 stupňoch. Vyberieme a necháme vychladnúť.
Zmiešame mascarpone, tvaroh a trstinový cukor. Vyšľaháme smotanu a vmiešame ju do tvarohovej zmesi. Krém potom nanesieme na vychladnutý koláč.
Na plnku poukladáme zvyšné jahody nakrájané na polovicu, ozdobíme medovkou a môžeme podávať. Dobrú chuť!