OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

MAŠKRTNÝ JAZÝČEK

Torta s maltesers

Torta s maltesers

Budeme potrebovať: 

Korpus:
200g trstinového cukru  
  image
185ml mlieka
125g masla
190g hladkej múky
1 prášok do pečiva
50g kakaa
3 vajcia


Krém:
30g masla 

300g horkej čokolády
125ml šľahačkovej smotany 

Plnka:
185g masla

345g práškového cukru
95g sušeného mlieka
1Pl mlieka 
čoko. cukríky Maltesers (okolo 450g)       

POSTUP:
Zmiešame cukor, mlieko a roztopené maslo. Pridáme múku, prášok do pečiva a kakao. Prišľaháme vajcia a vylejeme do formy vystlanú papierom na pečenie. Pečieme na 160 stupňoch 55 minút. Po vybratí z rúry necháme vychladnúť.

Na čokoládový krém roztopíme čokoládu a maslo v šľahačkovej smotane.

Maslo vyšľaháme do bieleho krému. Zmiešame práškový cukor, sušené mlieko, mlieko a pol lyžice čokoládového krému. Zmiešame s maslovým krémom. Cesto prekrojíme na štyri pláty a medzi ne natrieme plnku. Dáme do chladničky na viac ako hodinu. Potom tortu potrieme čokoládovým krémom a na vrch poukládame cukríky Maltesers. Môžeme podávať. Dobrú chuť!